top of page

Groeien in Geloof

Genade en Gerechtigheid

De Boomkwekerij

Centrum voor Bijbel-Onderwijs

Wat is De Boomkwekerij?

De Boomkwekerij organiseert studieavonden / werkcolleges waarin je onderwijs krijgt vanuit de Bijbel. We volgen de tekst van de Bijbel, waardoor we in gestaag tempo de hele Bijbel met elkaar lezen. Af en toe maken we een uitstapje aan de hand van thema's die we tegenkomen.

Wat kan je verwachten?

  • De Bijbel als basis, systematisch de hele bijbel doornemen

  • Samenvatting van de hoofdboodschap en thema’s van het Bijbelgedeelte

  • Vergelijking met andere Bijbelgedeelten, om de plaats in het grote verhaal te begrijpen of een thema uit te diepen

  • Achtergronden, verhaallijnen, genres, interpretatie en vertaalkwesties, systematisch theologische vraagstukken en andere informatie die helpt om de tekst te begrijpen.

  • Relevantie van de tekst voor nu en toepassing in de dagelijkse praktijk

Wat levert het je op?

Als jij je in Gods woord verdiept en er naar leert leven komt alles wat je doet tot bloei. Dat lezen we in Psalm 1:1-2: Gelukkig de mens die […] vreugde vind in de wet van de HEER en zich verdiept in zijn wet, dag en nacht. Hij zal zijn als een boom, geplant aan stromend water. Op tijd draagt hij vrucht, zijn bladeren verdorren niet. Alles wat hij doet komt tot bloei.

Als je volhardt in het bezoeken van de avonden heb je na verloop van tijd de hele Bijbel gelezen en bestudeerd. Je hebt daarmee zicht gekregen op de hoofdlijnen en de samenhang, zodat je beter in staat bent om te vatten wat de Bijbel als geheel ons te zeggen heeft.

 


 

"Als jij je in Gods Woord verdiept en er naar leert leven komt alles wat je doet tot bloei. Dat gun ik ieder mens. Daarom geef ik met volle overtuiging onderwijs vanuit de Bijbel."

Portret3.jpg

Waarom zou je De Boomkwekerij kiezen?

  • De echte “Bijbelschool”: de hele Bijbel komt aan bod en de tekst van de Bijbel staat centraal

  • Ervaren docent die de stof overzichtelijk en toegankelijk presenteert

  • Je volgt deze studie voor je eigen ontwikkeling. Geen verplicht huiswerk of examens

Groeien in geloof, genade en gerechtigheid vraagt meer dan kennis alleen. Groei vindt plaats in ontmoeting met God en mensen. Wil je hier meer over weten? Kijk dan op:

 

www.deboomkwekerijbetuwe.com/groeien

bottom of page